maandag 25 april 2011

Ralph is chagrijnig

Amber wil net naar huis gaan als Moeder Arents en Ralph terug komen. “En ?” vraagt ze meteen.. Ralph kijkt ongemakkelijk.. “Ik ben ferfooft ..” spreekt hij met moeite uit. “Laat hem maar even bij komen ..” raad ma Arents aan. “Ik zie dat je naar huis wilt ? Toch , heb je alles ?” Amber knikt. Ja, ze heeft haar pumps in haar handen. “Dan, moet je vanavond maar even langskomen.. of.. eh .. nou ja, kijk maar ..” Moeder Arents laat hen alleen. “Heb je nog pijn ?” vraagt Amber, belangstellend. Ralph schud zijn hoofd. “O nee, natuurlijk niet .” reageert Amber meteen. “Je bent verdoofd ! Maar eh.. dan zie ik je vanavond wel, of ik spreek je op MSN ! Ik weet het nog niet .. .” “Fest .” knikt Ralph. “ ‘k ben in fiedergeval ..” hij veegt langs zijn mond, omdat er speeksel langs druipt en praat verder. “Online !” Amber opent de deur.. “Doei !” roept ze, snel. “Doeg …” antwoord Ralph, onhandig.

Amber baalt wel een beetje van het laatste moment. Ze heeft lang gewacht, en dat heeft dit, een onzin – gesprekje, opgeleverd. Op ziekenbezoek via MSN ! Stom
hoor ! Amber gaat rennen. Ze heeft honger, en thuis kan ze in iedergeval gelijk aanschuiven ! Zo laat is het.. eigenlijk is ze zelfs : te laat ! Dus, misschien, heeft ze, inderdaad, geen keus. Misschien krijgt ze wel ‘straf’, en móét ze vanavond thuis blijven ! Wel saai… maar, ach ! Ze haalt haar schouders op. Morgen is Ralph vast beter in staat om te praten. Rondom zijn mond leek het opgezet.. Sukkels, hij heeft het allemaal te danken aan Raphaël.. ! toch ?

Ralph zit tijdens het avond eten op de bank. Hij heeft wel honger. Maar, zolang de verdoving niet is uitgewerkt mag en kan hij niet eten. Eten zal sowieso wel lastig gaan.. Heel zijn mond is opgezet ! En dat heeft hij te danken aan Raphaël ! Nou ja, het begon allemaal met de schoenen van Amber. Hopelijk heeft ze haar lesje geleerd ! Eigenlijk zou Ralph Amber de schuld wel willen geven.. Maar, dat voelt zo oneerlijk ! Misschien kunnen ze elkaar beter alleen even spreken op msn.. dan merkt ze vast niet dat hij flink chagrijnig is ! Als hij zo snauwt dan denkt ze vast dat hij haar de schuld geeft.. En hoewel hij dat heel ver weg wel een beetje vindt, wil hij niet dat ze dat te weten komt ! Natuurlijk niet, dan zou ze zich ellendig voelen. Teleurgesteld, en misschien wel boos. Nee, dat mag echt niet gebeuren ! Vanmiddag had hij haar er echt van overtuigt dat die hakken hem niets meer kunnen schelen, dat blijft zo, maar deze situatie mag geen oorzaak zijn van twijfel. Ralph gaat op zijn buik liggen. Hij voelt zich verveelt.. Hij peutert aan een tijdschrift wat naast de bank ligt.. Nee, bah.. hij gaat zeker niet lezen ! Ralph pakt het tijdschrift.. Hij werpt het de kamer in ! Hè, waarom lost dat nou niets op ? Ralph zucht en sluit zijn ogen. Wat een rot dag ! Hij is het spuugzat .

Rond negen uur zit Amber in haar pyjama op bed. Whiskey slaapt op haar schoot. Ze is niet meer bij Ralph geweest. Eerst moest ze huiswerk maken.. nou ja, leren. Echt balen : morgen heeft ze een repitie biologie.. en dat is echt haar lieveling vak niet. Inmiddels is ze gedouchet..het is ondertussen bedtijd. Maar, Amber heeft nog niet zoveel zin in slapen. Ze denkt aan vanmiddag. Aan haar voetbalactie. Aan haar gesprek met Lisa, en ze denkt aan het msn gesprek met Ralph. Amber was het gesprek begonnen.
Amber – vindt voetballen chill en R@lphie tof zegt : Heb jij bio al geleerd ?
Ralph had geantwoord.
Ralph – houdt van voetbal en van @mber zegt: nee. Kom je nog vanavond ?
Amber – vindt voetballen chill en R@lphie tof zegt : Nee… of wil jij het super
graag ?
Ralph – houdt van voetbal en van @mber zegt : Nee, hoeft niet. Ik ben mega sago.
Amber – vindt voetballen chill en R@lphie tof zegt : Oké dan. Hopelijk heb je morgen wel een goed hum.
Ralph – houdt van voetbal en van @mber zegt : Ja, dat hoop ik ook !
Daarna was hun gesprek gestopt. Uiteindelijk hadden ze het afgemaakt..
Amber – vindt voetballen chill en R@lphie tof zegt : Ik spreek je morgen wel. Oké ? Dan ga ik douchen ..
Pas na het douchen had ze het antwoord van Ralph gelezen.
Ralph – houdt van voetbal en van @mber zegt : Best. Ik ben nu bio aan ’t leren. Doei dan..
’t Laatste leek nogal kortaf. Maar ja, Ralph was immers chagrijnig. Morgen was ‘ ie vast wel weer gezellig ! Chagrijnig en Ralph; nee, dat combineert niet !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten