dinsdag 28 juni 2011

schoolreisje

"Hé, !" Met een hoofdknik en een forse grijns groet Johan zijn broertje. "Ben jij al van de glijbaan geweest ?" informeert hij meteen. "Nee .." Daan schud zijn hoofd. Hij kijkt naar de grote waterglijbaan.. "Durf je niet ?" vraagt Johan..
"Kom ." beslist hij meteen. "Dan gaan we samen .." hij pakt zijn broertje bij zijn arm. Hij kent zijn broertje, en de nee en het , wat angstig, omhoog kijken zeggen hem genoeg. Zijn broertje moet even geholpen worden . Want, natuurlijk vind hij de glijbaan hartstikke leuk. "Hier .." Johan bukt naar zijn rugtas, die voor het hek staat en haalt zijn mobieltje eruit. "Maak jij een foto van ons ?" vraagt hij aan Bram, die het mobieltje in zijn handen gedrukt krijgt. Met water moet je oppassen, en daarom heeft Johan zijn mobieltje in zijn tas gedaan. Maar 't liefst heeft hij hem in zijn broekzak. Zodat hij overal en altijd bereikbaar is, en hier en daar ook even een leuke foto kan maken.

Vanmorgen, tijdens de busreis heeft hij al een paar gezellig foto 's gemaakt. Natuurlijk hadden ze de achtste bank weten te veroveren en de hele rit hadden ze hartstikke veel lol gehad.Want, schoolreis moet een feestje zijn !

Rennend neemt Johan Daan mee naar de waterglijbaan. Martijn, en ook Rowan, Yorick, Aron en Luuk komen achter hen aan. Tiemen, Rutger en Bram blijven bij het hek hangen. "Het is echt heel cool ." verteld Johan, als ze de trap omhoog gaan. "Ja, je gaat echt keihard ! Maar, dat is helemaal niet eng !" merkt Yorick op. "Je durft het best ." moedigt Martijn aan. Daan knikt aarzelend. "Moet je kijken hoe nat ik ben .." Aron trekt aan zijn t - shirt. "Lekker juist ." vindt Rowan. "Ik vind het best warm !" "Het is 20 graden, ofzo .." deelt Johan mee. "Hebben jullie al iets gekocht ? Wij wilde eigenlijk zo een ijsje gaan kopen .. De jongetjes uit groep 5 schudden hun hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten