donderdag 1 maart 2012

De leukste aap verkiezing

 Dit zijn de mantelbavianen van Emmen.
 *STEM NU*
De winnaar van de leukste dier verkiezing was, naast de IJSBEER/bruine beer, de AAP. Nu is de aap een verzamelnaam van allerlei ondersoorten.. Je hebt Gorilla 's, maar  ook Chimpansees, Slingerapen, Gibbons en Neusapen. En zou zijn d 'r nog veel meer apensoorten... De vraag is : Wat is nu de leukste aap ? Kies je dan voor het doodshoofdaapje of voor de grote imposante Gorilla.
We kennen allemaal gorilla BOKITO. Bokito is de zilverug, oftewel, haremleider in Diergaarde Blijdorp. In Artis wordt het gorilla harem geleid door Akili, in GaiaZoo  door Makula, in Burgers Zoo door Bauwi, in de Beekse Bergen door Uzuri en in de apenheul kun je op bezoek bij gorillaleider Jambo. Deze stoere mannen hebben allemaal, op Uzuri na, een aantal vrouwen en ook kinderen. Uzuri woont in de Beekse Bergen en heeft slechts drie broers.
Dit is MAKULA, de haremleider van GaiaZoo in Kerkrade (Limburg)
Dit is dan Bokito, binnenkort viert hij zijn 16de verjaardag !
Akili uit Artis stoeit met twee van zijn , inmiddels 6 zonen..

1 opmerking:

  1. Wat een onwijs leuke log; met mooie foto's. Bokito is echt super imposant om te zien, al zijn alle zilverruggen stoere knapen. Ik vond het moeilijk om een keuze te maken, eigenlijk zijn alle apen super, maar toch gekozen voor de gorilla. Omdat het nét mensen zijn. De gorillababy's en peuters vind ik zo schattig en heerlijk om naar te kijken. Op twee staan de chimpansees en op drie de orangs.

    BeantwoordenVerwijderen