donderdag 8 december 2011

DVD - tip

Sinterklaas is terug naar Spanje, 's avonds is het vroeg donker en veel Nederlanders hebben inmiddels de kerstpullen te voorschijn, en de kerstboom in huis gehaald. Tijd voor kerst DVD tips.

Voor mij liggen :


 Inspector GADGET saves Christmas, met daarop de extra aflevering : Busters Kerstwens.. en de DVD Een Gelukkig Pooh - Jaar op mijn bureau ; een verhaal over Winnie de Pooh en zijn vriendjes, Knorrtje en o.a Tijgertje. :)

Maar ik bedoel eigenlijk een aantal afleveringen van Dokter Quinn en Little House on the Prairie.

De eerste aflevering die ik noem is : Concurrentie, een aflevering waarin een Joods gezin in Colorado Spring komt wonen.   
Een andere aflevering is : Kerst in Colorado Springs. In deze aflevering probeert dominee Johnson een kerstuitvoering te organiseren, en is Brian verliefd op Sarah, terwijl hij ondertussen voor Fifi probeert te zorgen .  

Deze afleveringen staan beide op de speciale kerst DVD : Eerste Kerst.

Verder zijn er de afleveringen van het Kleine Huis op de prairie... Denk maar eens aan :

Christmas is Plum Creek (serie 1)
Christman they Never Forget (serie 8)
Blizzard (serie 3)
en
Bless All the Dear Children


een paar maanden geleden schreef ik het volgende : 


Het kleine huis op de praire, is een ware klassieker…  Iedere fan  blijft genieten van een avondje ‘kleine  huis – afleveringen kijken’.  Toch?  Met kerst dromen we weg bij : Christmas at Plum Creek (serie 1) en  A Christmas They Never Forget (serie 8). En laten we de bijzondere kerst die we zien in the Pilot niet vergeten ! Hoewel de sneeuw ontbreekt, is ook Bless All the Dear Children een waar kerstverhaal.. Blizzard, een aflevering van serie 3, past ook in het rijtje : kerstverhalen, maar heeft vanwege het overlijden van een paar dorpsgenoten altijd iets treurigs.  


Pasgeleden keek ik trouwens de eerste aflevering van seizoen 4(Castoffs). In deze aflevering nemen we afscheid van Jack, maken we kennis met Bandit, Kezia en mr. Garvey.. Ondanks de treurige dood van Jack is aan de andere kant een leuke aflevering (zeker als je 'm al een tijd niet gezien hebt). Wat opviel was het blaffende van Bandit. Hij blaft namelijk hetzelfde als Jack.. Op DVD 23 van Het Kleine Huis op de Prairie de officiĆ«le collectie op dvd wordt deze aflevering gecombineerd met de afleveringen : Cold Country deel 1 en deel 2 (de laatste afleveringen van serie 3). 



Fijne Kerst - DVD - avonden ! 


1 opmerking:

  1. Wat een onwijs leuk berichtje, zouden meer mensen moeten lezen! Grappig met die foto's erbij.

    BeantwoordenVerwijderen